Previous Next

Prosinec ve 2.oddělení ŠD

Prosinec jsme začali andělsko-čertí párty, která je mezi dětmi velmi oblíbená - ostatně jako jakákoliv akce, kdy se mohou převlékat do kostýmů. Zasoutěžili jsme si, zatancovali, i jen tak spontánně "zablbli". Následovaly ale dny plné dřiny a příprav na vánoční jarmark, který se opravdu vyvedl. Děti se opravdu při vyrábění snažily, pekly, zdobily, lepily, balily, prostě byly skvělé.  Bohužel se i v družině projevila nemocnost a chodila nás v prosinci jen pár. Přesto jsme stihli vyrobit krásné věci na jarmark, i dárečky, přáníčka nebo třeba zlaté prasátko domů. Během hravého pátku se v naší družině výjimečně vyrábělo - tvořily jsme darovanými akrylovými barvičkami překližkové ozdoby.  Čas na tu trošičku sněhu venku jsme si také našli. 

Celým prosincem nás provázeli neposední skřítkové, kteří vyváděli jednu neplechu za druhou, ale také nám pověděli leccos o zvycích a tradicíh předvánočního času. Při společném luštění zadaných logických úkolů jsme postupně skřítky napravili a vrátili tak mezi ně kouzlo Vánoc. 

Závěrečným vánočním posezením vše vyvrcholilo a za zvuku koled, dobrého cukroví i dárečků jsme si popřáli klidné Vánoce, plné rodinné pohody. 

Fotky z andělsko-čertí párty zde. 

Fotky z měsíce prosince zde.