Listopad a prosinec ve 3. oddělení

 Čas nám letí a už tu máme nový rok 2023.

V listopadu a prosinci jsme měli plné ruce práce s tím, jak se připravit na předvánoční čas. Vytvářeli jsme si vlastní ozdoby na stromeček, stříhali vločky do oken, vytvořili 3D sněhuláky na nástěnku. Vyráběli jsme vánoční andělíčky, zasněžené vesnice s domečky a vánoční svícny ze zavařovací sklenice. Také jsme se zaměřili na zimní ptactvo, které u nás zůstává přes zimu. Děti vytvořily ptáčky z papíru a bambulek a rozvěsily je na naší třídní ptačí budku.

Spoustu času jsme strávili na čerstvém vzduchu při venkovních aktivitách na školním hřišti, ve Sportcentru. Zahráli si spoustu soutěží o odměny a turnaj ve vybíjené. Děti si také prošly několika zábavnými a naučnými stezkami v parku, jejichž součástí byly kvízy na téma zoo, sport a pohádky. Zažili jsme společně první sníh, to byla obrovská radost ????

Dopřáli jsme si i lenošení u filmu a pohádky s popcornem. Na závěr prosince jsme se rozloučili společnou vánoční besídkou. Za poslechu vánočních koled jsme si připomněli vánoční zvyky – pouštění lodiček a krájení jablíček, samozřejmě nechyběla ani vánoční nadílka od Ježíška.

Tento krásný čas si užívali nejen děti, ale i dospělí, kteří měli možnost účastnit se celodružinové vánoční dílničky a vánočního jarmarku.

Foto k nahlédnutí zde