Květen ve 2. oddělení

Tento měsíc jsme začali netradičně - část dětí odjela na školu v přírodě a zbylé děti našeho oddělení se sloučilo se zbylými prňáčky. Dětí bylo celkem dost, ale ani to nás neodradilo si program užít. Vytvářeli jsme rozkvetlé stromy a povídali si o jaru a novém měsíci KVĚTEN. Stihli jsme společnou akci s ostatními odděleními - tentokráte stezku o zvířátkách na statku. Moc nás také bavila matematická běhací hra. Druháci zvládli také nasázet jahody. 

Po návratu ze školy v přírodě nás čekal náročný týden, kdy jsme rychle vyráběli dárečky pro maminky - pekli jsme sušenky, které jsme ve finále uklidili do vlastnoručně vyrobené krabičky. Poprvé jsme vytvořili obrázek na plátno a maminky tak potěšili krásní motýlci.  

Na zahrádce jsme si zaseli hrách - snad nám stihne dozrát před prázdninami.

Ze starších triček jsme si batikou vyrobili super "ohoz" na školní akadamii.. A už nás čekaly se svým tématem včeličky - dozvěděli  jsme se o nich v běhací hře spoustu zajímavostí, vyrobili si magnetky a spoustu dalšího.. 

Víte, že 25.5. je světový den Afriky? My ano, a proto jsme africe pár dní věnovali. Hezky jsme se zapatlali u výroby masek, paměť procvičili u kimovy hry a svou mrštnost při afrických hrách ve sportcentru. 

V den focení tříd jsme si stejně jako loni užili fotokoutek. 

Foto z měsíce května zde.