Aktuality ze školní jídelny - průměrná hmotnost porce

Školní jídelna, Hoštka

Množství pokrmů

Informace dle §9a odst. 1 písm. c) Zákona č. 110/1997 Sb.

Pokrm Množství pokrmu na jednu porci dle věkové kategorie
15+, dospělí 11-14 let 7-10 let 3-6 let
I. Přesnídávky, svačiny
Pečivo, sladké pečivo, moučníky (kusové pečivo) 2 ks 2 ks 1 ks 1 ks
Chléb, veka (krájené pečivo) 100 g 70 g 60 g 50 g
Pomazánky, ochucené máslo 50 g 40 g 30 g 25 g
Máslo, margarín 30 g 25 g 20 g 15 g
Zelenina, ovoce 60 g 50 g 40 g 30 g
Přesnídávka, puding, šlehaný tvaroh, jogurt 125 g / 1 ks 125 g / 1 ks 125 g / 1 ks 125 g / 1 ks
Piškoty, cereálie 60 g 50 g 40 g 30 g
Nápoje ke svačinám 200 ml 200 ml 200 ml 200 ml
         
II. Polévky
Polévka 300 ml 220 ml 180 ml 150 ml
Opečené pečivo, krutony do polévky 10 g 8 g 6 g 5 g
         
III. Hlavní jídla
Hovězí maso přírodní, vařené, dušené, pečené 60 g 45 g 35 g 30 g
Vepřové maso přírodní, vařené, dušené, pečené 65 g 50 g 40 g 35 g
Smažený řízek (vepřový, kuřecí, krůtí) 120 g 90 g 70 g 60 g
Sekaná pečeně, karbanátek pečený 100 g 80 g 60 g 50 g
Smažený karbanátek 140 g 110 g 80 g 70 g
Guláš (maso + omáčka) 60+120 g 42+84 g 36+72 g 30+60 g
Rybí filé smažené, pečené, zapečené se sýrem 120 g 100 g 75 g 60 g
Rybí prsty smažené, pečené (1 ks á 30 g) 5 ks 4ks 3ks 2 ks
Kuře pečené (stehno) 160 g 130 g 100 g 80 g
Kuře na paprice (bez kosti) 80 g 60 g 50 g 40 g
Květák smažený 200 g 150 g 120 g 100 g
Rizoto z vepřového, kuřecího masa, zeleninové 280 g 245 g 170 g 140 g
Zapečené těstoviny, zapečené brambory 350 g 260 g 190 g 175 g
Čočka na kyselo 250 g 210 g 180 g 150 g
Fazolový guláš, mexické fazole 350 g 260 g 190 g 175 g
Bramborový guláš 300 g 230 g 170 g 150 g
Halušky s uzeným masem 250 g 210 g 180 g 150 g
Vejce 2 ks 1,5 ks 1 ks 1 ks
Párek, klobása (á 50 g) 2 ks 2 ks 1 ks 1 ks
         
         
         
IV. Sladká jídla
Žemlovka 300 g 230 g 170 g 150 g
Buchty plněné 300 g 230 g 170 g 150 g
Dukátové buchtičky + krém 170 + 200 g 120 + 140 g 100 + 120 g 85 + 100 g
Plněné knedlíky (kynuté, tvarohové) 250 g 220 g 180 g 125 g
  75 g 60 g 45 g 40 g
- posyp 25 g 20 g 15 g 12 g
         
- máslo        
Těstoviny na sladko 300 g 230 g 170 g 150 g
  45 g 40 g 30 g 23 g
- posyp 25 g 20 g 15 g 12 g
         
- máslo        
Krupicová kaše 340 g 250 g 180 g 170 g
  25 g 22 g 20 g 18 g
- posyp 15 g 12 g 10 g 8 g
         
- máslo        
         
V. Přílohy
Omáčka 150 g 120 g 90 g 75 g
Šťáva k masu 50 g 50 g 30 g 25 g
Zelenina vařená, dušená 150 g 120 g 90 g 75 g
Brambory vařené, bramborová kaše 250 g 200 g 150 g 125 g
Bramborový salát 300 g 250 g 200 g 150 g
Rýže dušená 160 g 140 g 100 g 80 g
Těstoviny vařené 200 g 160 g 120 g 100 g
Knedlíky houskové 160 g 140 g 100 g 80 g
Knedlíky bramborové 200 g 160 g 120 g 100 g
Pečivo kusové – rohlík, pletýnka (1 kus cca 50 g) 2 ks 2 ks 1 ks 1 ks
Pečivo krájené – chléb, bageta, veka 100 g 70 g 60 g 50 g
Strouhaný sýr 15 g 13 g 10 g 8 g
         
VI. Moučníky, saláty, nápoje
Salát zeleninový, kompot 120 g 100 g 70 g 60 g
Zeleninová obloha 50 g 40 g 30 g 25 g
Dresing, studená omáčka 50 g 40 g 30 g 25 g
Okurek sterilovaný 2 ks 1 ks 1 ks 1 ks
         
Tvarohový krém, jogurt, puding, 125 g / 1 ks 125 g / 1 ks 125 g / 1 ks 125 g / 1 ks
ovocná přesnídávka
         
Nápoj 200 ml 200 ml 200 ml 200 ml